Barion Pixel

Nevem Kiss Maotun István, 1965-ben születtem Budapesten.

Iskoláimat Szentendrén a Bajcsy-Zsilinszky Általános Iskola ének-zenei szakán, majd a Ferences Gimnáziumban végeztem. Tanulmányaimat a bécsi Wirschaftsuniversitӓten folytattam, mérlegképes könyvelő vagyok végzettségem szerint.

Szentendrei családi hagyományaink (apai ágon 1880 óta, Szentendrén él családunk) és édesapám (vitéz Kiss Imre) baráti köre jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy már igen korán, gyermekként elkezdett érdekelni a magyar történelem és a Pilis kutatás. A régészet vonzott ebben az időben,(1979-85) többször találkoztam apám tanárával, dr. László Gyulával. Ásatásokon vettem részt dr. Erdélyi István mellett, a Szentendrei-szigeten, Szigetmonostornál egy X. századi bazilita kolostor feltárásánál. A pilisszentléleki pálos kolostor feltárásában is aktívan részt vettem, amit apám kezdeményezett és Horváth István esztergomi régész vezetett.

A Pilis kutatás folyamán hétvégenként rendszeresen megfordultak szentendrei házunkban: Andrássy Kurta János, dr.Badinyi Jós Ferenc, Kolozsvári Grandpierre Endre, dr. Kállay Ubul, dr. Majláth Imre, dr. Sárkány Kálmán, dr. Zakar András és Árva Vince atya, és még sokan mások.

Bécsi tartózkodásom alatt megismertem az emigrációban élő magyar kutatók munkásságát is.

Sokakat közülük személyesen is: dr. vitéz Endrey Antalt, Götz Lászlót, dr.dr Juba Ferencet,

vitéz Katona Sándort, őrgróf Pallavicini Károlyt, gr. Széchenyi Agusztot, gr.Zichy Henriket,

Alapító tagja vagyok: a Szentendrei Petőfi Körnek, a Szentendrei Ferences Öregdiák Egyesületnek, és a Szent Korona Szövetségnek.

Több őstörténeti és történelmi írásom megjelent a Szentendrei Tükörben és a Dobogókőben.

Számos előadást tartottam bel -és külföldön egyaránt, több mint 80 előadásom van, ami folyamatosan bővül.